Tons og tummel

Tons og tummel

1: Vi bliver beskidte, 2: Vi får blå mærker, 3: Det bliver mega sjovt!

Ægte drengelege - af den fede slags!

Alt for mange stopper, inden legen bliver rigtig god – men ikke os. Vi mosler, roder rundt og laver sjove ting og sørger for at stoppe, inden nogen kommer til skade. Vi siger selv, at 2 ud af 3 krav skal være stillet, før det har været rigtig godt: Du skal blive lidt (eller meget) beskidt, du må gerne få et par blå mærker og det skal være mega sjovt. Det er altså ikke en slåskamp, hvor det handler om at vinde, men fysiske lege, hvor den gode kamp er i centrum, og hvor alle skal have det sjovt.

Det betyder, at vi snakker om, hvad der var sjovt ved legen og hvordan vi finder vores egne og hinandens grænser, så alle bliver ved med at have det sjovt. Og ja – man får et par småskrammer og tøjet bliver beskidt. Men skrammerne går væk igen og tøj kan vaskes. Det vigtigste er, at vi har det skide skægt og ingen går fra timen med dårlige oplevelser. Det sikrer vi sammen!

Hvad oplever du i valgfaget Tons og tummel?

Tons og tummel er præcis, hvad du tror – vi skal være fysiske, lege drengelege og have gang i nogle hygge kampe, som gør os beskidte, nok ender med nogle blå mærker og er mega, mega sjove! Selvom vi slås for sjov, er det nemlig ekstremt vigtigt, at det skal være sjovt og at vi finder vores grænser –  uden at træde over dem! Du skal altså ikke have pænt tøj på og du skal ikke være nervøs – vi passer virkelig godt på hinanden! 

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Fysiske lege som wrestling og udfordringsbaner
  • God drengehygge – hvor piger også kan være med!
  • Friluftslege og spil, hvor du får pulsen op og mudder på bukserne
  • Ærlig snak om, hvornår det var vildt sjovt, og hvornår der var liiiige lovlig meget fart på
  • At udvide vores grænser – uden at overskride dem.

Hvor mange timer om ugen?

Tons og tummel er 1 time om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår.

Få småskrammer og beskidt tøj

Siden tidernes morgen har børn wrestlet med deres forældre og venner – og det skal vi blive ved med. Der er noget sundt og fedt ved at bruge sin krop på en anden måde, hvor man opdager, at det ikke behøver at være farligt at få småskrammer og beskidt tøj. Du kan altså være sikker på, at du har det vildt sjovt, og at der ikke er nogen curlingforældre i vores timer. Vi kan nemlig sagtens klare os selv, også selv om vi er nogle drengerøve.

Navnet siger det hele – der skal tonses og tumles og arbejdes med en masse fysiske lege, uden at vi går rigtig i stykker og uden at vi bliver utrygge ved det. Det er ikke en kampsport, det er en god leg – og vi passer godt på hinanden, så du og dine forældre skal altså ikke være nervøse. Vi glæder os til at have dig med – det bliver mega fedt!

OBS: Du skal IKKE have søndagstøjet på! Find noget gammelt idrætstøj eller find et lækkert outfit i genbrug. Det er jo ikke sikkert, det overlever!

MØD UNDERVISERNE I TONS OG TUMMEL

Kristian Brodersen Jensen

kbj@agerskovungdomsskole.dk

Kom på besøg - book en rundvisning