Sorte fingre

Få sorte fingre

Få dine hænder skruet rigtigt på, når du roder med maskiner og motorer hos os!

Brug dine hænder på de 3 M’er!

Metal, Motor og Mekanik er de ting, som vi arbejder med, når vi skal have sorte fingre. Det handler om at bakse med mekanikken og få tingene til at virke. For at få dét til at lykkes, skal vi lære lidt om, hvad der foregår indeni, vide hvordan vi kan komme derind uden at ødelægge det og at kunne samle hele balladen igen. Det kræver, at man arbejder sammen, tænker sig om og ikke er bange for at få beskidte fingre.

Valgfaget kræver, at man har sikkerhedssko og arbejdstøj – fordi ødelagte tæer og sure mødre ikke hører hjemme på vores værksted. Du får til gengæld lov at rode med ting, der skal bruge olie for at dreje rundt og får dine hænder skruet rigtigt på. Det er både spændende, sjovt og super tilfredsstillende, når ens gode idé skal planlægges, når planen føres ud i livet og når man kigger på det færdige resultat.

Hvad oplever du i valgfaget sorte fingre?

Undervisningen spænder over motorer, hvordan de virker og teknikken omkring dem, bearbejdning i metal, og selvfølgelig sikkerheden bag. Vi sørger for at give dig viden og  færdigheder, som i stor udstrækning kan bruges i håndværksfag fremover. Kort sagt: Du lærer at forstå og bruge mekanik, du lærer at bruge dine hænder og du får lov at arbejde med dine hænder. Det gør vi som en gruppe på højst 9 mand ad gangen.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Idéer
  • Planlægning af færdigt resultat
  • Metalbearbejdning og håndværksmæssig fremstilling
  • Motorviden og teknik
  • Generel forstand på mekanik

Hvor mange timer om ugen?

Sorte fingre 1 har 1,5 undervisningstimer om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen. Krav: sikkerhedssko og arbejdstøj!

Vi har valgt at der kun skal være 9 mand ad gangen i værkstedet, fordi det er vigtigt, at alle kan følge med i, hvad der foregår. Vi arbejder med tunge, varme ting og det kræver, at man er fokuseret på opgaven. Ellers kommer snitterne i klemme, og det gider vi ikke. Sikkerheden skal være i orden, og vi skal vide, hvad de andre går og laver. Så kan vi nemlig få meget mere ud af den tid, vi har i værkstedet.

Vi har alt det grej og mekanik, du skal bruge, men du skal selv have sikkerhedssko og arbejdstøj med – og så skal du være klar på, at det bliver beskidt. Det er fedt at arbejde med tunge ting og det er fedt at lære, hvordan de tunge ting virker. Det betyder, at du får en grundlæggende forståelse for, hvordan motorer og dermed også knallerter, biler, mejetærskere og traktorer fungerer og en respekt for, hvor meget kraft de har. Og det er altså bare sjovt at arbejde med den slags ting – især i vores værksted!

Mød underviseren i Sorte Fingre

Lars Peter Hoffmann

Kom på besøg - book en rundvisning