Reuse

ReUse på efterskole

Ser du også guld alle vegne? Kan du se kreative løsninger til bæredygtigt genbrug? Så er ReUse valgfaget for dig.

ReUse

Er du kreativ, miljøbevidst og skaberlysten? Ser du mulighederne i andres skrald? Ved genbrug skal vi arbejde med at give ting ny liv og funktion og finde løsninger til at gøre resterne af vores forbrug mere grønt og børedygtigt. I ReUse arbejder med genanvendelse og nytænkning. Vi genbruger ting, oftest til noget andet end oprindeligt tænkt. Vi skal tænke ud af boksen og lege med forskellige materialer og det uendelige potentiale, der er i din fantasi for at skabe fede og funktionelle løsninger.

Vi kommer til at arbejde med alt fra kunst til møbler, eller måske nogle små nips ting til værelset, som du og din rumbo kan finde glæde ved. Måske endda den perfekte gave til familien.

Gamle T-shirts kan blive til muleposer, glasflasker til lamper, colaflasken bliver til et penalhus kufferter bliver til skabe – Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Materialerne, vi arbejder med, er hverdagsting. Noget DU kan finde hjemme på loftet, i garagen eller hos bedsteforældrene. Ting, som skulle være smidt ud, men som du kan se muligheder og fede anvendelser i.

 

Hvad oplever du på valgfaget?

Vi vil arbejde med projekter, som er givet på forhånd, men aldrig så faste at der ikke er plads til dine ideer og personlige touch. 

Der vil desuden være mulighed for at arbejde med egne projekter og vi opfordrer til, at du bidrager med ideer og materialer, der kunne være sjove at genbruge. Der er intet, der er for skørt og du har muligheden for at omdanne ting, som andre havde smidt ud, til smukke og fede ting, der giver værdi. 

 

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Forskellige materialer
  • Både kunst og brugsting
  • Udvikling af praktiske færdigheder
  • Ideudvikling og design
  • Både frie og bundne opgaver

Hvor mange timer om ugen?

ReUse finder sted hver mandag eftermiddag og varer 1,5 time.

Fra skrot til slot

Der bliver forbrugt og smidt ud som aldrig før. Men det er netop i andres skrald, at vi kan finde guldet. Med den gode ide, omhyggelighed, opfindsomhed og færdigheder kan du omdanne andres skrot til fede og funktionelle ting, som skaber værdi. ReUse er et kreativt rum, hvor vi tager os godt af miljøet og hinanden. Hvor de skøre ideer skal afprøves og vi skal skabe noget fedt sammen. 

 

MØD UNDERVISERNE I REUSE

Sara Hansen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning