Podcast og Krea

Podcast og krea

Mangler du udstyr og tid til at fordybe dig i kreative aktiviteter eller at lære, hvordan en podcast fungerer? Så har vi det perfekte tilbud til dig!

Lær at lave podcast

Fordi det føles så fedt at skabe sit eget

Måske synes du, at du har den perfekte stemme til radio, eller at dine idéer kunne være inspirerende for andre. Måske mangler du en mulighed for at bruge både dine hænder og dit hovede på en anden måde – og måske har du bare lyst til at prøve noget helt, helt nyt. For mange er podcasts ikke noget helt nyt, men at lave en podcast… Det har de færreste prøvet. Det kan du prøve hos os.

En god podcast har et emne, et omdrejningspunkt, som publikum kan følge med i. Hos os er det de kreative processer, hvor vi bruger hænderne, taler om emnet og diskuterer verden imens. Du behøver altså hverken være en ørn til teknik eller håndarbejde, men du skal være frisk på at sætte de to sammen og formidle noget. Vi har udstyret, og vi hjælper dig med at skabe dit helt eget podcast-univers, så du kan prøve kræfter med det største, fedeste nye medie!

Hvad oplever du i valgfaget Podcast og Krea?

Vi arbejder med kreative emner med hånden, imens vi arbejder med hovedet og stemmen. Det betyder, at du kommer til at brodere, sy, hækle, strikke, lege med perler eller meget, meget andet, alt imens du fortæller det, du synes, en lytter skal vide. Det er ikke altid let, men det er altid spændende at skabe noget, der både oplyser og underholder. Det vigtigste er dog, at du selv føler, at du skaber noget originalt og personligt – og det kan vi hjælpe med.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Kreativt håndarbejde – i alle afskygninger!
  • Teknikken bag en podcast – hvordan fungerer det?
  • At udvikle dine idéer!
  • Hvordan man formidler, og gør sit emne nærværende
  • Hvordan man forbereder og indspiller en podcast

Hvor mange timer om ugen?

Podcast og Krea har 1 undervisningstime om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår.

Lær at lave podcasts

Hvis du drømmer om en fremtid i radio eller TV, er podcast-miljøet det perfekte sted at starte. I løbet af den sidste årrække er markedet for podcasts eksploderet, og der kommer stadig nye til hver eneste dag. Derfor kunne man godt tænke: “Men hvad skal de så med min?” og svaret er lige så enkelt som spørgsmålet – der har aldrig været en podcast med dig før. Det handler ikke om at være ekspert, men om at kunne tale og fortælle på en måde, der gør lytteren interesseret og måske endda kan lære dem noget. Og alle har noget at fortælle!

På Agerskov har vi investeret i teknikken, så du kan prøve kræfter med det sindssyg spændende medie, en podcast er. Du kan allerede finde podcasts om alt fra hundetræning og madlavning til seriemordere og aktiekurser, så der er helt sikkert også plads til din idé! I faget bruger vi håndarbejde som afsæt til at bruge podcast mediet og lærer dig, hvordan du gør, hvis du selv vil prøve kræfter med din helt egen, originale idé. Og den hjælper vi dig selvfølgelig også med at finde!

MØD UNDERVISERNE I PODCAST OG KREA

Nicoline Nellemann Ølgaard

nno@agerskovungdomsskole.dk

Kom på besøg - book en rundvisning