Vi spiser sammen

Vi spiser sammen

Skrevet af: Simon Johnsen

Udgivelsesdato: Mandag den 25. november 2019

Når man går på efterskole, kommer man hurtigt ind i en lukket verden. Alt man har behov for, er inden for skolens rammer, og i 10 måneder er interessen for det omkringliggende samfund sat en smule på stand-by.

Her på skolen synes vi derfor, at det nogen gange er vigtigt at vi som skole også får vist os selv til lokalsamfundet. Vi har de sidste par år haft succes med et arrangement vi kalder “Vi spiser sammen”. Det blev i år afholdt onsdag d. 20. november.

Det går i al sin enkelthed ud på, at vi inviterer byens børnefamilier ind på skolen til aktiviteter og aftensmad. Der er både mulighed for at boltre sig i svømmehallen, springe i vores springcenter, hygge sig med kreative projekter og sågar også lave et snobrød ude i vintermørket.

Det er både en god dag for eleverne som får mulighed for at åbne dørene til deres hjem, men også for de besøgende som får et lidt dybere indblik i hvordan livet er på en efterskole som vores.

Senere på året afholder vi et lignende arrangement, dog henvendt til vores mere “modne” naboer.

Her på stedet synes vi det er enormt vigtigt at vi har et godt forhold til det omkringliggende bysamfund.Vi sender blandt andet vores AUX-elever ud i praktik hos byens svømme-, fodbold- og gymnastikhold. Her får vores elever en god føling med hvordan et typisk foreningssamfund fungerer, og byens borgere får mulighed for at hilse på nogle dygtige og engagerede unge mennesker.

Vores aften forløb rigtig fint, og vores besøgende gav udtryk for, at det er et godt arrangement. Der kom ca. 30 gæster i år, hvilket var rigtig fint. Vi håber dog, at der næste år kommer endnu flere til “Vi spiser sammen”.