Midt i en coronatid

Book en rundvisning og oplev Agerskov Ungdomsskole

Klik her for at booke

Midt i en coronatid

Skrevet af: Lars Kristensen

Udgivelsesdato: Mandag den 30. marts 2020

Midt i en Corona tid.

Hvad sker der? Hvad skal der ske? Kan vi styre det der sker? Uha hvor der er mange svære spørgsmål som dukker op. Du kan ikke kontrollere sygdomsepidemien. Du kan endda helt uforskyldt blive smittet.

Nyhedsstrømmen er kolossal, ”jeg har hørt” eller ”min familie har oplevet” er blot en lille del af al den viden, der kommer hurtigt og i enorme mængder via nyhedskanaler eller sociale medier og spredes hurtigere end noget andet. Det er super svært at navigere i.

Vi står i en situation hvor balancen mellem rationelle handlinger og panik skal findes. Jeg hører Mette Frederiksen og andre prøve at balancere på den knivskarpe æg mellem det rationelle og panikken. Hun siger flere gange, ”der skal handles” og ”vi må ikke gå i panik” Der er en alvorlighed over hendes udtryk eller for den sags skyld i hele panelet. Derfor skal vi tage det alvorligt!

Vi skal vise samfundssind eller menneskesind, det første er et udtryk jeg også hørte fra statsministeren. Jeg er helt enig, vi skal vise samfundssind og menneskesind, vi skal udøve respekt og gøre os umage i forhold til hinanden og specielt dem der virkelig kan blive ramt. Menneskesind og samfundssind er faktisk super gode ord og når vi kommer på den anden side, så er vi måske rykket tættere sammen og blevet klogere på begge sind.

Men nu og her, hvad skal vi gøre?

Jeg mener ikke vi skal gå rundt og være bange eller frygte. Vi skal have respekt og være en smule ængstelige. Det er ikke dårligt at være ængstelig, for ængstelige mennesker opsøger mere information, ændrer hurtigere vaner og baserer i højere grad deres adfærd på fakta.

Vi kan ikke stoppe udbredelsen af Corona med et fingerknips.

Er der så intet, man selv kan gøre? Jo, da. Man kan vise hensyn, vaske og afspritte hænder, følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, undgå at sprede tossede konspirationsteorier om Coronavirusset og være positiv kritisk for alle de konsekvenser der vil komme i kølevandet af de mange kedelige beslutninger der tages på grund af Corona.

Hvor svært kan det være? Måske lidt….

Kom på besøg - book en rundvisning