Forældrebrev d. 4/9

Skrevet af: Lars Hygum, viceforstander

Udgivelsesdato: Mandag den 7. september 2020

Kære forældre

Så har corona igen vist sit ”grimme fjæs”! Landsstævnet er blevet udsat til 2022. For den almindelige landsstævnedeltager betyder det jo ikke så meget, om det bliver i 2021 eller 2022, men for den almindelige efterskoleelev betyder det deltagelse eller ikke-deltagelse – desværre.

2Som coronasituationen er lige nu –ca. 2.måneder før vi skal på udenlandsrejser i uge 46 –så er der ingen af vores planlagte ture, der kan blive til noget. Island, Paris og Istanbul er ”orange” i udenrigsministeriets rejsevejledninger –det vil sige ”no go” i forhold til skolerejser. London er gul, men vi skal med bus igennem Frankrig og så er det også et ”no go”. Der kan selvfølgelig ske rigtig meget inden den 9/11, hvor vi skal afsted. Vi er i løbende kontakt med vores rejsebureau og i dialog med dem om vilkår og alternativer. Vi kan risikere, at den endelige beslutning først bliver taget torsdag den 29/10.

I dagligdagen påvirker corona også. Vi har stadig en del elever og personaler, der bliver testet. Heldigvis har alle tests været negative indtil nu, men vi bruger en del tid og tankevirksomhed på, hvad vi skal gøre, når/hvis vi får en positiv test. Vi håber på, at vi ikke er nød til at lukke hele skolen ned, men det er svært at sige helt konkret, hvad vi kommer til at gøre, da der kan være rigtig mange forskellige scenarier.Vi får mange spørgsmål fra elever i forhold til, om de er ”syge nok” til, at de skal tage hjem og blive testet. Jeg syntes, de tager det alvorligt og de er også bevidste om, at de ikke skal komme til at smitte andre. I forhold til corona tænker vi ”better safe than sorry”.

Nok om corona –det går stadigvæk rigtig godt. Vi nærmer os tidspunktet, hvor eleverne begynder at føle sig hjemme på AU –hverdagen nærmer sig. Det er både godt og en udfordring. Forelskelsesfasen er jo altid fantastisk –alt er lyserødt og godt, men den har det med at stoppe på et tidspunkt, og så er det vigtigt, at kærligheden er stærk nok til at forholdet kan holde. Indtil nu holder kærligheden. Vi har kun haft en udskiftning i elevflokken, så vi er stadigvæk 161 elever, som vi er super glade for at arbejde sammen med. I denne uge har eleverne haft mulighed for at ændre valgfag –der har været mange elever forbi for at få rettet deres skema til. De valgfag de har nu skal de have indtil jul. I midten/slutningen af november vælger de så de valgfag, de skal have i foråret.
På personalet vegne –Lars K & Lars H