Forældrebrev d. 27/8

Skrevet af: Lars Hygum, viceforstander

Udgivelsesdato: Torsdag den 27. august 2020

Kære forældre

Onsdag den 26/8 fra kl. 14-18 lavede vi triatlon med alle elever. En dag med byger, 18-20 grader og en lille smule blæst – og en masse glade elever! I løbet af formiddagen var der flere elever, der kom til mig og spurgte om triatlon blev aflyst, hvis det regnede – og vi fik en masse regn i løbet af formiddagen. Da de fik at vide, at det kun ville være torden, der kunne aflyse, kunne jeg se, at der var flere der begyndte at be´ om tordenvejr. Vi fik ikke tordenvejr, men der kom byger gennem hele eftermiddagen, så der var ingen der slap for at blive våde af regn.

Eleverne startede i kontaktgrupper, der var 7 minutter mellem hver kontaktgruppe blev sendt afsted – på den måde kunne vi lave det ”corona-sikkert”. Distancen i går var 200m svømning, 10km cykling og 2,3km løb. Alle elever deltager og de elever, der er skadede deltager som hjælpere ved tidtagning, banetællere i svømmehallen og forfriskning til de aktive – uden dem ville arrangementet ikke kunne lade sig gøre.

Det var en rigtig god dag – der var god stemning og glade elever. Det er ikke alle, der kan blive og skal være verdensmestre, men alle gør en indsats, og der er ingen sure miner. Det er igen en af de dage, hvor det er fantastisk at være på arbejde! Der var flere elever, der kom til mig i løbet af dagen og spurgte om, hvornår vi skal have triatlon igen – så kan det næsten ikke blive bedre.

Vi skal have triatlon igen, men først til foråret. Hvis corona-situationen tillader det, så har vi et stort triatlon stævne på AU torsdag den 27/5, hvor forældre også bliver inviteret til at deltage, så det kan være, at I skal begynde at træne nu, så I kan følge med jeres børn!

Skolen er præget af en rigtig god stemning – det er tydeligt, at både elever og personale er glade for at være på AU. Vi har selvfølgelig også udfordringer, men ved fælles indsats så er de ikke større end vi sammen kan klare dem. I skal ikke være i tvivl om, at hvis vi har udfordringer, som I skal høre om, så kontakter vi jer hurtigst muligt så I også er en del af løsningen.

I denne uge er der blandt andet skrevet følgende i dagbogen:

”Mandag aften

Kære dagbog,

God start på aftenvagt, hvor de begynder at have godt styr på aften rengøringen.

Der er været en god stemming, med åbning i Gamerrummet, Spring for alle, en times svømmehal og hygge med perleplader. De var okay til at være på deres værelser til tiden.

Tirsdag aften

Det har været en god og hyggelig aften. Der har været godt gang i perleplader og hyg i spisesalen. Springcenteret har været rigtig godt besøgt og det samme gælder for svømmehallen.

Der har desuden været to gode rundvisninger. Runderviserne har fået rigtig meget ros og begge familier har rost skolen.”

Vi snakker meget om corona med eleverne, og vi arbejder med at bevare fokus på afstand og hygiejne, det er mest afstandskravet, der giver udfordringer. Vi gør alle sammen, hvad vi kan og for det meste lykkedes det. Vi er meget opmærksomme på symptomer, både ved elever og personaler. Vi har efterhånden haft 10-15 elever sendt hjem for at blive testet, de har heldigvis alle været negative. Der er også 2 personaler, der er testet – begge negative, og der er en, der skal have lavet en test i dag.

I dag er eleverne taget afsted på hyttetur i deres kontaktgrupper – det plejer at være nogle rigtig gode ture, hvor der bliver knyttet gode tætte bånd.

Så er de første 3 uger gået af skoleåret 2020/21, og hvis vi selv skal sige det, så er de gået super godt og vi har store forventninger til resten af året.

På personalets vegne

Lars K & Lars H