En hilsen fra Vonge

Book en rundvisning og oplev Agerskov Ungdomsskole

Klik her for at booke

En hilsen fra Vonge

Skrevet af: Camilla Vonge, Lærer

Udgivelsesdato: Torsdag den 16. april 2020

Kære elever og forældre

Dit sind flyver altid så vidt omkring. Det er, som du glemmer de nære ting. Du drømmer om varme lande sydpå eller mod nord, og ser ikke skønheden, hvor du bor.

Jeg ved ikke om, I kender det? Efter Mette Frederiksen lukkede hele Danmark ned, så har jeg i den grad set skønheden, der hvor jeg bor. Trods dagens mange gøremål har jeg forsøgt at løbe eller gå en tur hver dag. Nu er jeg også så heldig, at jeg kan gå ud i min have ind imellem, da jeg lige er flyttet i mit eget hus. Nogen gange er energien ikke ret stor, men den klare forårsluft hjælper på det meste, ikke mindst humøret.

Humøret svinger op og ned i disse tider, fordi I kære elever føler at jeres efterskole ophold er gået tabt, især her den sidste tid, hvor det skulle være fyldt med fede oplevelser, for nogens vedkommende svømmerejse eller dykkertur, gymnastikopvisninger som gælder for alle, sociale begivenheder, AUX- tur til København osv. I stedet for, er det en noget anderledes situation vi står i, og lige nu bygger vi skibet, mens vi sejler. Det er også en tid, hvor hjælpsomheden blandt hinanden er blevet større, og den ligger lige for alle, og den varmer ligesom forårssolen.

Vi kan heller ikke undgå at tilværelsen nu er delt i et “før” og “efter” Corona. Gaderne er tomme, vejret er godt, men alle folk er indenfor og længes efter en tid, der virker akkurat uden for rækkevidde. Hvor vi igen kan komme tilbage på Agerskov Ungdomsskole, og føle vi lever, og føle vi er en del af et fællesskab igen. Dage og nætter, hvor der krammes, grines, pruttes på gangene, råb og skrig, natterend, en gåtur til Spar og meget mere.

De fleste nyheder handler om pandemien, om menneskers og økonomiers undergang. Det sammen på de sociale medier, dog med lidt mere humor. Jeg glæder mig til at nyhederne igen, hvor de rummer andre ting, så det ikke kun er frygt og død det hele drejer sig om. Men jeg håber også at Corona-tiden sætter gang i tankerne om, hvorvidt det nu også er sundt og hensigtsmæssigt at stræbe efter at komme tilbage i samme høje gear. Tror der er mange mennesker, som har nydt godt af at komme helt ned i gear. “Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget”, som et gammelt ordsprog lyder. Oplevelsen af at kunne give og tage imod et andet menneske, uden at skulle være andre steder end i dybt nærvær. Tale sammen og lytte intenst uden andre afbrydelser end dem, vi selv laver. Mange har nydt godt af det nærvær og den tæthed, de har kunne skabe, de sidste mange uger, sammen med deres børn. Måske kan I genkende den følelse, som forældre, men også til jer elever. I har måske været sammen som familie på en helt anden måde end ellers, og oplevet jeres mor eller far være et andet sted, end de normalt vil være på en travl dag. Den oplevelse har jeg ihvertfald oplevet herhjemme den sidste tid.

Jeg glæder mig til vi alle forhåbentlig snart kan ses igen, og vende tilbage til Agerskov Ungdomsskole, og færdiggøre det, som skulle være det bedste år for jer elever. Jeg ved godt, det er svært at holde humøret oppe, og hvad betyder det for jer at komme tilbage? Jeg vil gøre mit til, at I får den bedst mulige afslutning på det her skoleår, trods Corona modgang. Livet er både smerte og sødme, og sure sokker. Men lad os leve, mens vi kan. Selvom I ikke er på Agerskov Ungdomsskole nu, så glæd jer over andre ting i livet, som I oplever nu og her. De ting er også værd at leve og kæmpe for. Jeg tror, vi alle danser og glædes lidt mere til sommer. Det håber jeg. Vi vender stærkt tilbage.

Med venlig hilsen Camilla

Kom på besøg - book en rundvisning