Vi bygger springunivers

Det starter med en drøm

Skrevet af: Lars Kristensen

Udgivelsesdato: Fredag den 16. april 2021

Det meste starter med en drøm, en nødvendighed – eller en blanding af begge.

Agerskov opstod for mange år siden som et stop på Hærvejen – den vigtigste handelsrute gennem Jylland. Byer opstod på ruten, med handel i oplandet, småindustri og for 100 år siden blev Agerskov Ungdomsskole grundlagt.

Det var driftige menneskers drømme, der formede Agerskov, som i mange år var et knudepunkt i det midt-sønderjyske og ofte med Ungdomsskolen som omdrejningspunkt.
Der er stadig driftige mennesker i Agerskov, byen har meget at byde på og nu med nye faciliteter på Ungdomsskolen til gavn for skolens elever, det lokale idræts- og kulturliv og andre aktive folk fra nær og fjern.

Vi kalder det nye byggeri for Spring Univers.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ybatHhFoCuA[/embedyt]

Hånden, hovedet og hjertet.
Det største rum er springhallen, den indeholder det nyeste springudstyr, springgrave, trampoliner og andre gymnastikredskaber.
Det er rummet hvor den fysiske udfoldelse vil finde sted, med handling, højt aktivitetsniveau og mange deltagere.
I lokalet vil håndværket være i fokus for at kunne mestre teknikken – flyvende og med en udfordring på tyngdekraften.

Dansesalen vil give mulighed for de forskellige stilarter inden for den rytmiske dans og gymnastik. Oplevelsen af ynde, spændstighed og elegance. I dansesalen kan man ligeledes finde roen og fordybelsen, måske med yoga eller mindfulness, hvor den enkelte oplever sanseligheden og en tæt kontakt med sit indre jeg. Fornuften vil råde, hovedet skal være med, med mulighed for at mærke sig selv og forfine egne færdigheder og egen viden.

Foredragssalen vil være stedet hvor fortællingen og sangen skal fylde lokalet. Fortællingen om vores fælles historie og kultur. Hvor kommer vi fra? Hvor skal vi hen? Og ikke mindst hvem er du og jeg? Debatten og det levende ord skal være i centrum. Et rum hvor holdninger og følelser skal komme fra hjertet.

Ud over de tre store lokaler vil Spring Universet indeholde et indgangstårn, fire omklædningsrum, depotrum og diverse teknik rum og der vil blive etableret en parkeringsplads til ca. 50 biler.

Den 15. april begynder vi med at flytte ca. 6000 m3 jord og først i det nye år vil elevholdet 2021 – 2022, lokale medspillere og mange andre få glæde af de nye spændende lokaler.

Med det nye Spring Univers vil kommende elever få endnu flere mulighed for gode oplevelser. Spring Universet er en del af vores vision, vi kalder det AU-Drømme.
Med os på vejen har vi bygget et stort kunstgræs fodbold anlæg. Mulighed for to græs fodboldbaner, Vi har skabt et spor til MTB, plantet en temahave med frugttræer og temabuske og når vi kigger ind i fremtiden, vil mange flere muligheder for en nutid skole blive etableret.

Fakta:
Lokale M2
Springhal 1217
Dansesal 188
Foredragssal 170
Omklædning 200
Foyer 70
Depoter 141
Teknik rum 55
Diverse 140
I alt 2181

Udendørs tagterrasse 118 M2
Indkørsler og P-plads Ca. 2000 M2

Nyt halmfyr.
Vores varmekilde er halm, som er CO2 neutralt og det er vi lidt stolte af. Det gamle halmfyr skal udskiftes til et nyt og moderne anlæg, som udnytter halmen optimalt og giver varme, både til de gamle og nye bygninger.

For nærmere information kontakt:
Forstander, Lars Kristensen
20785613