Mindfulness

Mindfulness på efterskole

Mindfulness er ikke noget, der hører hjemme på en spa - det er noget, som alle kan have brug for og som alle kan lære.

Giv dig selv ro og overblik

Du kan ikke stoppe bølgerne – men du kan lære at surfe”, er et af de slogans, vi har for undervisningen i mindfulness på Agerskov Ungdomsskole. Det betyder, at du kan lære, hvordan du bedst kan få udfordringer til at blive muligheder og hvordan du kan lave dine svagheder om til styrker. Selvom det lyder som et slogan fra Instagram, passer det faktisk. Mindfulness er altid lærerigt, og hvis først man har givet det en chance, er det noget, man kan bruge resten af sit liv.

Selvom de fleste godt kunne bruge at lære sig selv bedre at kende, er det langt fra alle, der tør gøre indsatsen. At kigge indad og forstå hvorfor og hvordan, man reagerer på verdens udfordringer, kræver nemlig mod og nysgerrighed, men kan give dig indsigt i, hvordan du håndterer dagligdagens udfordringer. Ved at reflektere, visualisere og meditere, gennemgår vi vores egne reaktionsmønstre og lærer, hvordan vi plejer at håndtere, når noget går galt. Når først udfordringen er opdaget, kan man nemlig gøre noget ved den.

Hvad oplever du i valgfaget mindfulness?

I valgfaget mindfulness arbejder vi med at kigge indad. Med en lang række forskellige teknikker hjælper vi dig med at finde ro, når dagligdagen er urolig. At lære, hvordan man sætter pris på dagligdagen og med at håndtere, når det hele bliver noget bøvl. Det sker nemlig for os allesammen, og så handler det om at kunne gøre situationen god igen.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Meditationsteknikker
  • At visualisere
  • At håndtere og parkere udfordringer
  • Personlig indsigt
  • Opmærksomhed og indre ro

Hvor mange timer om ugen?

Mindfulness har 1 undervisningstime om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår.

Din mentale værktøjskasse

Mindfulness er meget, meget mere, end at bruge 10 minutter på at spise et stykke chokolade, eller en slags mental wellness spa. Det er en værktøjskasse med en masse øvelser, teknikker og refleksion taktikker, som du kan bruge, når du har brug for at få ro i hovedet. Vi er ikke for hellige til at grine i timerne, men vi er heller ikke for afslappede til at arbejde alvorligt på at få det bedre. Det skal være lærerigt, men det skal også være trygt, sjovt og interessant.

Mindfulness er et fag, hvor du selv bliver en del af dine lektier. Alle har udfordringer og karaktertræk, som begrænser dem i hverdagen og i livet, men hvis man gerne vil være rigtig skarp, må man arbejde med dem. Valgfaget mindfulness er et fag for dig, der gerne vil slibe dine kanter, få mere overskud i dagligdagen og lære dig selv bedre at kende. Det er ikke altid super let at være teenager, men vi kan godt gøre det lidt lettere at være menneske i det hele taget.

MØD UNDERVISERNE I MINDFULNESS

Helle Hansen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning