Kreativ

Kreativ på efterskole

Nyder du at få idéer, bruge dine hænder og at arbejde med forskellige materialer, farver
og teknikker, så er du nok kreativ - ligesom os

Brug både hovedet og hænderne

Hvis du er typen, som ikke kan lade være med at få nye idéer, rykke rundt på dit værelse eller finde på nye, sjove eller skøre ting, har du garanteret det kreative, krøllede hovede, som vi har brug for. Hvis du også elsker at sammensætte, prøve nye ting og dekorere, vil du passe fuldstændig perfekt på valgfaget Kreativ, hvor vi arbejder med lige nøjagtig disse evner. Vi skal nemlig både være kreative, blive skarpe og have det hyggeligt.

Og det er nemlig ekstremt vigtigt, at det er en hyggelig proces. Man kan ikke være lige så kreativ, hvis man føler, at det er “lektier” eller at opgaven er træls. Derfor skal vi tænke “outside the box” og prøve at opfinde og udvikle nye, visuelle ting og at sammensætte dem med vores hænder og hoveder. Det er altid en spændende proces og det foregår naturligvis i et virkelig hyggeligt miljø. Vi glæder os til at have dig med!

Hvad oplever du i valgfaget Kreativ?

Du vil opleve at skulle være kreativ med en lang række forskellige, kreative opgaver og at have mulighed for at fordybe dig i processen. Vi arbejder med en lang række forskellige teknikker og materialer, som fx. tryk, perler, stof, garn, maling, tusch og meget, meget mere. Du vil også komme til at løse både bundne og frie opgaver, hvor du skal bruge dit hovede og dine hænder til at skabe nye, spændende ting og lære at overskue sammenhængen mellem idé og færdigt produkt. Det er altså bare en virkelig fed proces!

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Alle mulige forskellige, spændende materialer
  • Idéudvikling og procesplanlægning,
  • Udvikling af praktiske færdigheder
  • At fordybe sig i materialer og opgaver
  • Kort sagt: Den kreative proces

Hvor mange timer om ugen?

Kreativ har 1 undervisningstime om ugen og valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen.

Du behøver ikke være den næste kunstner på Aros, og du behøver ikke synes perler eller garn er verdens mest fascinerende materialer. Det eneste, du skal, er at være klar på at tænke i nye baner, og forsøge at finde nye, spændende måder at bruge materialerne på. Dét er nemlig at være Kreativ.

Vi giver dig muligheden for at dykke ned i din kreativitet, sammensætte nye ting og at udfordre din tankegang omkring materialerne. Alle materialer kan bruges på anderledes måder end vi er vant til og netop dét, er den evne, vi gerne vil udvikle. Det betyder, at Kreativ er et håndarbejds- og håndværksfag, hvor du skal udtænke produkt og proces, og derefter forsøge at udarbejde det med hænderne, og hvis du synes det lyder spændende – så glæder vi os til at se dig i værkstedet.

MØD UNDERVISERNE I KREATIV

Christin Nissen

Send E-mail

Sofie Frish Møller Andersen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning