Jagt

Jagt på efterskole

Frisk luft, skydebaner, naturoplevelser, kammeratskab og jagttegn på efterskole. Det er alt sammen muligt lige her.

Jagt

Er du typen, der elsker at være ude i naturen, gå på opdagelse og mærke spændingen fra jagten? På valgfaget jagt bruger du dit efterskoleår på at forberede dig til og tage jagtprøven. I jagt timerne på Agerskov skal vi arbejde med forståelse for naturen omkring os og de forskellige jagtsæsoner. 

Der vil være flere ture på skydebanen, hvor du kommer til at mærke suset, der går igennem kroppen, når du for første gang trykker på aftrækkeren.  

Vi kommer til at opbygge færdigheder i håndtering og skydning af haglgeværet, så vi sikrer os, at du rammer plet hver gang.

 

Det betyder ikke noget, om du har været med på en jagt før, ikke har holdt et gevær før eller om du ikke kan se forskel på dine egne og en hjorts fodspor. Det skal vi nok få dig lært! Det eneste, vi garanterer, er, at du kommer fra valgfaget med en masse nye færdigheder indenfor jagt og at du rammer plet, inden året er omme. 

Vi skal snige os igennem skoven, genkende spor og til sidst få byttet i sigte. 

 

 

Hvad oplever du på valgfaget?

Jagt på Agerskov indeholder alle de færdigheder, du skal bruge til jagtprøven. Men det indeholder også meget mere end det. Vi skal sammen ud i naturen og opleve og forstå de mange ting, den har at byde på. Sammen med dine efterskolevenner skal du på ture, hvor friluftslivet skal udforskes. Med jagten som omdrejningspunkt laver vi naturen og skydebanen til vores klasselokale. 

 

På skydebanen kommer du til at opleve at flere og flere skud rammer plet. Du vil opbygge færdigheder, der hjælper dig til at fokusere på målet og i sidste ende sikre dig, at du rammer plet.  

 

Vi arbejder f.eks. med:

  • Praktisk færdighed i håndtering og skydning med jagtgevær. 
  • Lov om jagt  og vildtforvaltning
  • Våbenlov og kendskab
  • Vildtkendskab
  • Vildtbiologi
  • Sikkerhed under jagt
  • Jagt-etiske principper

Hvor mange timer om ugen?

Faget er et helårsfag, der har 2,5 timer om ugen og sluttes af med jagtprøven. Du skal regne med at bruge tid ud over den ugentlige undervisning. F.eks. weekender i foråret. 

Egenbetaling: 1000 kr. Dækker materialer og kørsel til skydebanen.

 

Natur, menneske og skarpt sigte: 

Jagt er meget mere end øjeblikket, hvor du trykker på aftrækkeren. Det er forberedelserne, kammeratskabet, at gå på opdagelse i naturen og selve jagten efter byttet. 

På valgfaget kommer vi til at udforske det hele og glæder os helt vildt til spændende ture ud i naturen og på skydebanen. 

 

Vi skal ud og opleve og hjælpe hinanden på vej til det første bytte og starten på masser af fede jagtture. 

Valgfaget jagt er også et kammeratskab bygget op om kærligheden til naturen og en fælles passion for jagt. Vi skal lære at passe på naturen omkring os og forstå den balance, som er i de danske skove.

 

MØD UNDERVISERNE I JAGT

Frank Olesen

Kom på besøg - book en rundvisning