Håndbold

Håndbold på efterskole

Faget er til dig, som er en holdspiller, der kan bevare overblikket, tænke hurtigt
og har lyst til at udvikle dig både som spiller og træner.

Is i maven og sved på panden

Vil du med til DM kvalifikation? Hvert år deltager vi i DM kvalifikation for efterskoler og derfor er det vigtigt, at vi kan få så stærkt et hold på benene, som muligt. Det betyder, at vi fokuserer på at gøre den enkelte spiller knivskarp, imens vi sørger for, at hele holdet kan spille sammen. Det betyder, at eleverne bliver inddraget i undervisningen og endda vil opleve at være træner i løbet af året – og det kan hive motivationen helt til tops.

Håndbold er et fysisk spil, hvor der absolut kommer sved på panden, men det er også vigtigt, at vi beholder et smil på læben. Det er koncentreret, men det skal også være fedt – også når vi kører teknikøvelser som skud, afleveringsformer, driblinger og forsvarsspil. Vi træner selvfølgelig både taktik, teknik og kamp, så vi får dig til at spille effektivt sammen med resten af holdet. Der er ingen, der kan vinde i håndbold alene og der er ikke nogen på holdet, der kan undværes. Det er også derfor, det er ekstra fedt, når man vinder!

Hvad oplever du i valgfaget Håndbold?

Man kan ikke vinde i håndbold, hvis man ikke fungerer som et hold. Derfor sætter vi fokus på at gøre dig dygtig og at få jer til at bruge hinanden, bevare overblik og give jer mulighed for selv at påvirke jeres egen og hinandens træning. Derudover vil vi arbejde med at gøre jer dygtige trænere og træne frem mod DM kvalifikationen, samt efterskoleturneringen Skoleligaen og Regionsmesterskaberne for efterskoler. Håndbold er en kombination af teknik, taktik og personlighed – og det er undervisningen også.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Personlig udvikling og dygtiggørelse
  • Holdøvelser og individuelle øvelser
  • Hvordan skaber man et hold?
  • Hvordan er man en dygtig træner?
  • Kampe – både som øvelser og mod andre

Hvor mange timer om ugen?

Håndbold inddeles i drenge- og pige træninger og man kan vælge at have håndbold 1 eller 2 gange om ugen. Den ene gang varer træningen 1 time i ugen, og den anden træning varer 1,5 timer. Man kan altså vælge at have 1 time eller 2,5 timer om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen.

Vi arbejder frem imod at gøre os dygtigere – ganske enkelt. Det kræver både, at de mest rutinerede tager ansvar og hjælper med træningen, men også at man kan holde fokus og sørge for at have det sjovt under pres. I håndbold vil du opleve mange udfordringer i løbet af året, så vi både bliver bedre hver især og som hold, skarpere og kan bevare både overblikket og overskuddet.

Hvert år deltager vi i både DM og forskellige kampe og turneringer, så du selv kan opleve, hvordan det føles, når et hold virkelig samarbejder. Det er nemlig sindssygt fedt, når det hele spiller – og det skal være en positiv oplevelse, både til træning og til kamp. Når alle yder det, de kan, bliver spillet sjovere, fællesskabet federe og resultaterne på scoreboardet også en tand højere. Det er både sådan, vi er i hallen og vores værdier er på Agerskov Ungdomsskole. Hvis det er noget for dig – så kom og vær med. Det bliver virkelig godt!

MØD UNDERVISERNE I HÅNDBOLD

Mikkel Vang Steffensen

Send E-mail

Christin Nissen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning