Spring fag

Springgymnastik på efterskole

Fabelagtige faciliteter og dygtige instruktører. Hvis du har prøvet spring før, ved du, hvor afhængig man kan blive
- og hvis du ikke har, skal du helt sikkert prøve det!

Få luft under vingerne

På Agerskov laver vi gymnastik – med alt, hvad det indebærer. Vi har investeret i et luksus springcenter og fundet nogle knivskarpe instruktører, så du kan være sikker på at få det maksimale ud af undervisningen. Både drenge og piger kan være med og uanset om du er rutineret eller nybegynder, vil du udvikle dig, komme i bedre form og blive klar til opvisningssæsonen. Helt ærligt – spring er for vildt. Danskerne er blandt verdens bedste, og selvom Agerskov ikke behøver være blandt eliten, kan du sagtens blive det hos os.

Hvis du har set DGI’s verdenshold, Cirque du Soleil eller de helt store drenge på rep-holdene, ved du, hvor vildt det kan se ud, når man sætter af, flyver 5 meter op i luften og lander på måtten. Hvis du selv har gået til det, ved du, hvor vanvittigt fedt det er, når man selv gør det. Vi lærer at bruge kroppen til at kæmpe mod tyngdekraften og få den bedste kropskontrol, fysiske træning og grundform, sportsverdenen kan præstere. Og så er det bare fedt at kunne lave vilde ting på plænen uden at skulle hente en bold først.

Hvad oplever du i valgfaget Spring?

Vi skal knokle med at lære dig, hvorfor spring er verdens vildeste sport. Vi laver saltoer, flikflak, kraftspring, skruer og meget, meget mere. I vores springcenter får du lov til at prøve kræfter med alt fra springgymnastikkens verden og vi sørger for, at du, uanset dit niveau, oplever at udfordre både din krop, dit hovede og tyngdekraften. Du vil udvikle dig på både momenttræninger, bane og trampoliner og få sved på panden. Og så vil du lære, hvorfor spring og gymnastik kan blive en sport, man bliver ved med resten af livet.

Vi arbejder f.eks. med: 

  •  Basisspring
  •  Rotations- og skrueteknik
  •  Kropskontrol
  •  Enkelt-, dobbelt- og trippelroterende spring
  •  Tilløb, afsæt, landing og alt derimellem

Hvor mange timer om ugen?

Spring er for både drenge og piger og har 1 undervisningstime om ugen. Valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen.

Hvis du gerne vil lære din krop bedre at kende, komme i bedre form eller være sikker på at kunne levere dit bedste til opvisningerne, anbefaler vi at vælge spring som ekstra valgfag. På Agerskov kan gymnastik og spring ikke helt undgås, og det er vi helt sikker på, at du også vil sætte pris på. Det er nemlig en fantastisk tradition, hvor fællesskabet er i fokus, selvom vi træner vores individuelle styrker og svagheder.

Danskerne er blandt verdens bedste til springgymnastik, fordi vi har nogle af verdens bedste faciliteter, trænere og traditioner. Det er en fysisk hård sport, som alle – uanset baggrund – får massivt udbytte af. De mest harmoniske kroppe i sportsverdenen er monteret på gymnaster, fordi rytmik, styrke, kropsbevidsthed og teknik er så godt sammensatte. Det er en sport, hvor du bliver eksplosiv og markeret, hvor man både lærer at bevæge sig elegant og aggressivt, og udvikler sig i fællesskab. Og så er springgymnastik på efterskole verdens fedeste træningsmiljø!

Kom på besøg - book en rundvisning