Spring begynder

Springgymnastik for begyndere på efterskole

Man behøver ikke at være den vildeste, for at synes springgymnastik er det vildeste -
man skal bare være klar på at prøve noget nyt!

Få styr på saltoerne imens din krop bliver spændstig

Spring, saltoer, skruer, baglændere og håndstand er den slags ting, som alle – uanset alder – kan forstå, er vildt sejt at kunne. Og ja, nogle af dem er svære at blive skarp til, men det er faktisk ikke spor umuligt! I springcenteret på Agerskov har vi alt det, som kræves for at blive dygtig og nogle vildt dygtige instruktører til at hjælpe dig. Det eneste, du skal medbringe, er træningstøj, gåpåmod og lysten til at prøve noget helt nyt – så klarer vi resten!

Springgymnastik er en af den slags træninger, der giver eksplosive muskler, harmoniske kroppe og en helt, helt anden kropsbevidsthed end andre sportsgrene. Det er en fantastisk måde at bruge sin krop på, hvor man mærker udvikling fra træning til træning, får en svedig træning og får en anden slags fællesskab i træningshallen, end mange andre sportsgrene. Men en af de fedeste ting er dog, at springgymnasterne har sportsverdenens fedeste legetøj, og at det er virkelig, virkelig sjovt! Og nej – spring er super kontrolleret, og ikke spor farligt.

Hvad oplever du i valgfaget Spring Begynder?

Vi sammensætter træningen, så du når de resultater, du ønsker. Vi skubber på, så du nærmest er garanteret udvikling, uden at springene virker farlige. Derudover skal vi arbejde med alle grundspringene og den basale teknik og selvfølgelig prøve kræfter med saltoer, flik-flak, håndstand, stående baglændere og alt det fede ved spring. Det hele foregår selvfølgelig i vores fantastiske springcenter, hvor vi får ekstra højde på springene, lander blødt og lærer nye ting hver gang. Kom frisk – det bliver super fedt!

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Grundspring og teknik
  • Personlig og fysisk udvikling
  • Trampolin- og banespring
  • Smidigheds- og styrketræning
  • Salto, skruer, flik-flak

Hvor mange timer om ugen?

Spring Begynder har 1 undervisningstime om ugen og valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen.

Der er lang vej fra sofaen til Verdensholdet, men jo før man får startet, desto kortere er der – og det er faktisk ikke helt umuligt. Hvis du synes, det ser fedt ud, når gymnasterne virkelig får luft under vingerne, så kom ned i springcenteret og prøv! Det er nemlig ikke spor svært at komme i gang, når både instruktørerne og faciliteterne er så klar, som vores er!

På Agerskov Ungdomsskole har vi givet den én over nakken, da vi byggede vores springcenter. I løbet af året vil alle vores elever stifte bekendtskab med gymnastikken og derfor sætter vi en ære i at tilbyde de bedste faciliteter og instruktører, vi overhovedet kan. Det betyder, at vi har plads til alle i vores træninger, uanset om man er nybegynder, eller man allerede har planer om en fremtid i fx tumbling. Og selvom vi træner i fællesskab, udvikler vi os enkeltvis ved hver eneste træning.

Kom på besøg - book en rundvisning