Grundteknik rytme

Rytmisk gymnastik

Følg musikken, brug din krop og få en svær rutine til at se legende let ud

Elegance, smidighed, teknik og styrke

Med den rigtige koreografi kan man få alle gymnaster til at skifte deres udtryk og bevægelsesmønster fuldstændig. Den ene serie skal være aggressiv og hurtig, i den anden skal man fylde musikken til en trist melodi og den tredje skal have fuld hammer på house-moves og godt humør, imens man sørger for at bevare total kontrol. Rytmisk gymnastik er ikke “bare lige”, det er en dans, koreografi eller serie, som kræver kontrol over både krop og hovede for at blive helt rigtig. Men wow, hvor kan det også være fedt, når den sidder lige i skabet!

Det lyder enormt avanceret, men det er det ikke nødvendigvis – vi starter nemlig fra bunden og tager alle med, uanset deres niveau. Det betyder, at vi tager basisøvelser og grundgymnastik og sætter det sammen, så det bliver ved med at være lidt svært, men ikke umuligt. Det er nemlig sådan, vi sørger for at vores elever – inklusiv dig – bliver rytmisk skarpe i løbet af efterskoleåret. Og vi glæder os til at vise dig, hvorfor den rytmiske gymnastik bliver ved med at være et kæmpe hit på Agerskov!

Hvad oplever du i valgfaget Rytmisk gymnastik?

Vi arbejder med at få styr på basis, inden vi bevæger os ud i de svære discipliner. Det betyder, at du vil lære en masse momenter, grundtrin, musikforståelse, kropskontrol, bevægelsesmønstre og meget, meget mere. Det hele sættes naturligvis sammen med fed musik og så tager vi den ellers forfra, lige indtil vi har styr på det. Det er sådan, man øver og det er sådan, man bliver skarp – uanset om man er nybegynder eller øvet.

Vi arbejder f.eks. med:

• Grundteknikker
  • Sekvenser med basisøvelser
  • Indøvning af bevægelsesmønstre
  • Kropskontrol
  • Rytme, musik og motorik – sammen!

Hvor mange timer om ugen?

Rytmisk gymnastik har 1,5 undervisningstime om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen.

Gymnastik er mange ting, men de to grundelementer er spring og rytme. Begge kræver enormt meget teknik, kropskontrol, smidighed og styrke, og begge er lette at blive god til, men svære at blive rigtig god til. Det ved vi, fordi vi har dyrket begge dele i mange år. Netop derfor ved vi også, hvor enormt fedt det er, når alle eleverne kører fra opvisning til opvisning for at vise, hvor skarpe de er blevet i løbet af året. Og dét er vores elever fuldstændig enige i.

Vi har et fedt springcenter, fordi springerne skal have de bedste forudsætninger og vi har naturligvis også de fedeste faciliteter til vores rytmegymnaster. Vi har øvet os længe og ved, hvad der skal til for at gå fra 0 til 100 i gymnastikken og hvordan vi får alle med. Og så ved vi, hvor vigtigt det er at have ordentlige faciliteter, lækre redskaber og selvfølgelig knivskarpe instruktører!