Powertumbling fag

Powertumbling

Bliv en del af springgymnastikkens Formel 1 og find ud, hvorfor Powertumbling fortjener sit navn!

Hvad skal der på? Der skal FART på!

Powertumbling er for vildt. Det er en heftig dosis råstyrke og teknik, serveret i en rasende fart på en teamtrack, imens et hold kammerater hepper. Det er også et bevis på, at med fart skal teknik altså ikke overvindes, fordi teknikken faktisk giver dig endnu mere fart, højde og kontrol. Det er altså, ligesom alt andet, en kombination af de rigtige gentagelser, nye øvelser, forklaringer, vilde spring og flere gentagelser. Og resultatet er fuldkommen vanvittigt.

Det er ikke svært at forklare, hvorfor powertumbling er så fedt. Når man ser en hakket makker (eller makkerinde) komme sprintende på indløbsstykket, sætte hænderne på banen, røre banen 8 gange og nappe 2-3 saltoer 2-3 gange, er det næsten umuligt ikke at få svedige håndflader. Det er enormt tilfredsstillende at se fart, teknik og styrke arbejde så effektivt sammen, at gymnasten lander elegant på fødderne – og det er ekstremt tilfredsstillende at gøre selv!

Hvad oplever du i valgfaget Powertumbling?

Når du deltager i powertumbling på Agerskov, vil du primært stifte bekendtskab med de klassiske baglæns spring: Araberspring, flik-flak, whipbacks, baglæns saltoer og meget, meget mere. Du behøver ingen erfaring, men hvis du kan lave et araberspring, er det en fordel. Uanset din erfaring kan vi hjælpe dig med at hæve dit niveau og lære dig netop det, du skal vide for at blive ekstra skarp. Vi træner i vores eget, lækre springcenter og får endda besøg af andre gymnaster til træningen.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • God opvarmning
  • Lærerige teknikstationer
  • Sammensætning af spring
  • Spring og udvikling efter niveau
  • Fart, teknik og moment

Hvor mange timer om ugen?

Powertumbling har 1 træning om ugen og ligger onsdag aften fra 20:00-21:00.

Banespring og trampetspring er de to klassiske grundpiller i al den springgymnastik, man dyrker i det danske foreningsliv. De er faste elementer i enhver opvisning og benyttes i nærmest alle de større konkurrencer, man kan se og deltage i. Den ene har dog udviklet sig til en større, selvstændig disciplin, fordi banespring har løsrevet sig og udviklet sig til powertumbling – en disciplin, hvor vi endda har et decideret landshold, som henter medaljer til både EM og VM. Vores lille land er altså rigtig skarpe på banen.

Det betyder også, at vi har rigtig skarpe trænere og at vi ved, hvordan man bliver skarp til den slags. Når vi underviser i powertumbling på Agerskov, er det ikke fordi, vi skal repræsentere Danmark til internationale konkurrencer, men fordi vi gerne vil vise, hvorfor vi er så skarpe. Det er vi, fordi det er en sindssygt fed sport, fordi vi prioriterer at have lækre faciliteter til dygtige gymnaster og fordi vi er vildt gode til at få alle med – for verdens vildeste tumblere startede nemlig også med at lave kolbøtter som små. Det betyder også, at du sagtens kan nå at blive skarp, hvis du giver den en skalle – og det vil vi gerne hjælpe dig med.

Kom på besøg - book en rundvisning