Glasværksted

Glasværksted på efterskole

Er du kreativ, nyder du at skabe og dekorere og vil du gerne udvikle disse evner? Så er valgfaget glas noget for dig!

Prøv kræfter med et gammelt håndværk

Dekorér i farver og lys

Ligesom al anden kunstarbejde i ler, metal og alle de andre spændende materialer, er glaskunst ret let at starte med og ret svært at blive rigtig dygtig til. Det er ikke sikkert, du har prøvet det før, men hvis du synes billedkunst var spændende, hvis du har en kreativ side, eller du bare nyder at arbejde med hænderne og skabe noget af intet – så passer du perfekt ind her. Vores glasværksted er et hyggeligt og kreativt pusterum, som du vil nyde at være en del af.

Vi hjælper dig med at udvikle dine kreative idéer og emner og giver dig en række praktiske færdigheder, så du skal ikke være nervøs for at starte på noget nyt. I løbet af faget vil du nemlig opleve, at dine produkter bliver bedre og bedre og at tilfredsstillelsen ved at skabe og færdiggøre dine værker bliver større og større. Vi synes selv, at de kreative fag er fantastiske –  både at designe, sammensætte og udforme noget smukt, er ligeså fantastisk, som det, der bliver udformet. Det er vi sikker på, du er enig i, når du først har prøvet glas hos os.

Hvad oplever du i valgfaget Glas?

I valgfaget glas vil du opleve, hvor fantastisk et materiale glas i virkeligheden er, når vi tilskærer, udsmykker og sammensætter visuelt imponerende produkter, hvor lyset og farverne spiller sammen. Hvert produkt er unikt og kan blive en smuk og kreativ dekoration, som kan udsmykke enten skolen eller dit hjem. Glasarbejde er en kunstnerisk proces, som vi er helt sikre på, at du vil nyde.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Dekoration af efterskolen
  • Udvikling af praktiske færdigheder
  • Skæring i både frihånd og efter lineal
  • Forskellige materialer, farver og teknikker
  • Bundne og frie opgaver, hvor fantasien kan slippes løs

Hvor mange timer om ugen?

Glas har 2x 1 undervisningstime om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår.

Er du kunster?

Du behøver ikke opfatte dig selv som kunstner for at finde tilfredsstillelse i at skabe noget helt nyt. Vi lover, at din udvikling gennem valgfaget bliver sådan, at hvor andre ser et stykke af en vinduesrude, ser du et lærred, der med den rigtige vinkel og det rigtige lys kan ændre det rum, det står i. Glas er ikke et avanceret materiale – men at bruge det rigtigt, kan godt være svært. Derfor er det også dybt tilfredsstillende, når den idé, man har rodet med, pludselig fanger lyset helt rigtigt.

Du behøver faktisk heller ikke drømme om en karriere som glaskunstner for at vælge glas på Agerskov Ungdomsskole. Du behøver bare være frisk på at gå på opdagelse med dine hænder og dit hovede og være klar på at lære nye, kreative processer at kende. Så skal vi nok hjælpe med resten. Vi har alt det rigtige udstyr, kender teknikkerne og ved, hvordan det kan se ud, når det ender med et perfekt resultat. Det er vi sikker på, du vil nyde ligeså meget som os.

MØD UNDERVISERNE I GLASVÆRKSTED

Helle Hansen

Send E-mail

Karen Nygaard

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning