Friluftsliv

Friluftsliv på efterskole

Lidt mere vind i håret, nye udfordringer og lidt mere røg-smag i maden - det lyder da ret fedt, gør det ikke?

Det kan sagtens være fedt at fare vild!

Den danske natur er et fedt sted at være, især når man er afsted med et hold gode mennesker, godt humør og fornuftig påklædning! Hvis du synes, det er fedt at lære, hvordan man bruger naturen som grundlag for en masse aktiviteter og er klar på at gøre dig en masse erfaringer og få fede oplevelser, er friluftsliv på Agerskov lige noget for dig. Vores mantra er, at vi skal gøre det, der er svært – med et smil på læben!

Valgfaget friluftsliv er i konstant udvikling og selvom vi har enormt mange fede ting på skemaet, vil vi gerne have endnu flere – både til dig og til  kommende elever. Det betyder, at vi lytter til dine idéer og er friske på at udvikle faget, så vores elever får det bedst mulige valgfag, vi overhovedet kan levere. Du får lov at lave mad over bål, at lave ting, hvor du både sveder og fryser – nogle gange på samme tid og får lov til at udvikle et i forvejen vildt fedt valgfag. Vi lover, at det bliver en på opleveren!

Hvad oplever du i valgfaget Friluftsliv?

Friluftsliv på Agerskov betyder adventure race, orienteringsløb, udekøkken og samarbejde i en række teambuilding-øvelser. Vi inviterer dig også ud på overnatningstur og ind i svømmehallen, hvor du bl.a. kan prøve at lave en grønlændervending i kajak. Vi laver en masse af de klassiske friluftslivsaktiviteter og så krydrer vi det med en hel masse nye oplevelser til dig, der ikke er bange for frisk luft og lidt mudder på skoene.

Vi skal gøre det svære – med et smil på læben og lære at bruge naturen som grundlag for en masse fede aktiviteter og du kan være med til at bestemme hvordan!

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Orienteringsløb
  • Udendørs madlavning 
  • Adventure races
  • Samarbejdsøvelser
  • Overnatningstur
  • Kajak
  • Altså, det har vi slet ikke plads til at skrive her
  • Det bliver super fedt!

Hvor mange timer om ugen?

Friluftsliv har 2 undervisningstimer om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår.

Friluftsliv i det fri

Den danske natur er meget mere end grantræer og små frøer. Det er en kæmpe legeplads, hvor du kan være med til at give dig selv og de andre på din årgang en masse fede oplevelser. Vi giver dig en masse færdigheder ude i det fri, så du kan klare dig i nogle af de klassiske discipliner – for det er altså lidt sejt at kunne læse et kort, lave et bål og lave en fisk om til mad. 

Hvis du er typen, der altid har klatret i træer, der synes naturen er fed, der drømmer om at blive jæger eller har fået besked på at komme lidt væk fra computerskærmen, anbefaler vi friluftsliv på det kraftigste. Det er virkelig sjovt! Vores friske lærere glæder sig hvert år til at gøre et af Agerskovs virkelig populære valgfag endnu bedre og vi lover, at du bliver positivt overrasket. Du overlever både at blive lidt rød i nakken, at få våde sko eller at få en splint i fingeren, så kom og vær med – det bliver du glad for!

MØD UNDERVISERNE I FRILUFTSLIV

Kristian Brodersen Jensen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning