Fitness

Fitness på efterskole

Få en masse sved på panden, mere forstand på kroppen og lær at lægge et styrketræningsprogram - og at følge det!

Hav hovedet med, når du får større bøffer

Det er ikke spor svært at blive en hakket makker – men det kan godt være lidt svært at finde ud af, hvordan man planlægger og overholder et styrkeprogram, der passer til dig. Derfor skal vi både arbejde med at udarbejde et styrkeprogram, lære hvordan man følger og læser det og arbejde med formen. Det lyder måske, som om Fitness er et bogligt fag – men vi lover dig, at du får sved på panden!

Fitness er både for dig, der er i god form, dig, der gerne vil komme i god form og dig, der synes, det er fedt at finde ud af, hvordan du kan gøre din træning sjovere og mere effektiv. Vi arbejder altså både med det tekniske, så du undgår overbelastninger og skader, med planlægningen og selvfølgelig med selve træningen. Den træning, man udskyder til imorgen, kommer man nemlig ikke i god form af.

Hvad oplever du i valgfaget Fitness?

Det siger sig selv, at vi naturligvis skal have sved på panden og vi skal have ømme muskler. Men for at kunne gøre det, på en effektiv og fornuftig måde, skal vi også arbejde med, hvilke muskler der skal trænes, og hvordan man bedst træner dem. Det handler altså ikke kun om at få større biceps og en flad mave, men om hvordan man sikrer den rigtige slags muskeludvikling og fedtforbrænding. Og så kan du både lave dit eget styrkeprogram, og følge et, som vi har udviklet i forvejen.

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Basal anatomi og kendskab til muskelgrupper
  • En masse træning
  • Udarbejdning af træningsprogram
  • Supplerende øvelser til andre sportsgrene
  • Bred variation af forskellige styrketræninger og øvelser

Hvor mange timer om ugen?

Fitness 1 har 1 undervisningstime om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår ad gangen.

Hold dig i form

Fitness på Agerskov giver dig bedre forudsætninger for at holde dig i god form, både når du går på skolen og resten af dit liv. Det handler om at give dig den viden, du har brug for, når du skal få og beholde en sund, stærk krop – og det kræver viden, både om anatomi og øvelser, og om din motivation og teknik. Det er ikke nogen hemmelighed, at fitness ofte handler om mange gentagelser – men hvilke gentagelser kan man bruge for at gøre det sjovt?

Vi arbejder med hele kroppen og sørger for, at du får den træning, der bedst kan hjælpe dig. Hvis du spiller fodbold, er springgymnast, eller dyrker badminton er der nemlig en lang række øvelser, der kan give dig eksplosivt afsæt, gøre dig hurtigere og give dig større mobilitet. Kroppen er en maskine og det mad du putter i den, er dens brændstof – men din træning vedligeholder maskinen, og det er også super vigtigt!

MØD UNDERVISERNE I FITNESS

Camilla Vonge Loftager

Send E-mail

Sofie Frish Møller Andersen

Send E-mail

Michelle Rehr Bodenhoff

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning