Fitness og sundhed

Fitness og sundhed på efterskole

Vil du bruge dit efterskoleår på at komme i konge form og lære, hvordan kost og træning hænger sammen?
Med høj musik, sved på panden og fed stemning, kan du lære det på valgfaget Fitness og sundhed

Fitness og sundhed

I fitness og sundhed skal vi træne en masse, som i en hel masse! Vi skal også lære, hvordan kroppen får den bedste energi gennem kosten og hvordan kroppen bruger denne energi.

Vi skal prøve forskellige former for styrketræning, der med forskelligt fokus vil udfordre dig og vi garanterer, at der både er gains og sved på panden.

Vi skal også arbejde med at forstå træningsprogrammer og lave dem til os selv og hinanden. 

I fitness og sundhed lærer du, hvordan du får mest ud af din træning og kan nå dine mål med træningen. Uanset om det er at være mest hakket på stranden, kunne squatte mest eller komme i kongeform.

 

Det betyder intet, om du har trænet i mange år eller om du undrer dig over om, hvilken vej man skal vende på en kondicykel. Træningen tilrettelægges efter dit niveau og vi skal nok sørge for, at du bliver udfordret, får ømme muskler, ser masser af fremskridt og får en fantastisk følelse i kroppen.

Hvad oplever du på valgfaget?

Konge stemning, opbakning fra dine kammerater og masser af god og effektiv træning! 

Du får viden om kroppens anatomi, herunder musklerne og hvilken betydning kosten har for vores præstationsevne, når vi træner. Undervisningen vil derfor, som udgangspunkt, starte med lidt teori og bagefter træning. 

 

Vi arbejder f.eks. med: 

  • Kost og ernæring
  • Kroppens anatomi
  • Forskellige træningsformer
  • Læsning og udformning af personlige træningsprogrammer

Hvor mange timer om ugen?

Fitness og sundhed er om torsdagen og varer 1,5 time.

Vidste du, at...

De fleste ved jo godt, at man skal træne og spise sundt for at komme i form og holde en sund krop. På fitness og sundhed får du redskaberne til at at træne effektivt og spise sundt. Sammen skaber vi den gode stemning og hjælper hinanden til at opnå hver enkelts mål med træningen. Der skal høj musik på anlægget, vægt på stængerne og smil på læberne. 

 

MØD UNDERVISERNE I FITNESS OG SUNDHED

Kathrine Ipsen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning