Efterskole FAQ

Her kan du få svar på en række spørgsmål i forbindelse med at være elev på Agerskov Ungdomsskole.

Her kan du læse ofte stillede spørgsmål

Hvis du overvejer at tage på efterskole i 9. eller 10. Klasse, har du og dine forældre sikkert et hav af spørgsmål. Det er helt naturligt og vi forsøger at svare på bedste vis, så du er rustet til at træffe den rigtige beslutning i forbindelse med efterskolelivet.

Vi har samlet ofte stillede spørgsmål, vi får, så det er bare med at slå sig løs. Hvis du eller dine forældre har spørgsmål, som vi endnu ikke har besvaret i vidensbanken – ja så er I mere end velkommen til at kontakte os. Så sørger vi for at opdatere vores efterskole FAQ. 

Dagligdagen på agerskov ungdomsskole

Hvor mange elever går der på Agerskov Ungdomsskole

Vi har i alt plads til 168 elever – så skynd dig at booke en rundvisning, så du kan finde ud af om Agerskov Ungdomsskole er noget for dig. 

Hvor mange ansatte har Agerskov Ungdomsskole

Der er ialt 26 fastansatte på AU. Det inkluderer ledelse, administration, pedeller, køkkenpersonale, bademester, lærere med flere.

Derudover har vi et væld af super fede timelærere tilknyttet, for at kunne holde et højt niveau i alle vores mange valgfag.

Kan man tage toget til skolen

Nej desværre. Agerskov har engang været en stationsby, men stationen er lukket. Men vi har booket en bus, der henter alle der kommer med toget til Rødekro. Ring gerne til kontoret for at høre mere om den aftale.

Hvor mange sover man på et værelse?

Minimum 2 og max 6. Alt afhængigt af hvilken gang du kommer til at bo på. 

Skal jeg have gymnastik?

Ja – du har 2 timer obligatorisk gymnastik om ugen. Og en fælles gymnastik time. Denne time lægger vi typisk om fredagen, da det er en god måde at slutte ugen af på. 

Når vi nærmer os foråret, vil der være weekender og en enkelt uge, som kun står i gymnastikkens tegn, da vi skal være helt skarpe på opvisninger. 

Hvem skal jeg bo med?

Ingen ved det! Det er en del af spændingen, når man starter på efterskole. Vi bytter rumbo og værelser to gange i løbet af skoleåret. Dette sker i november og marts.

Hvor lang er en normal skoledag?

Undervisningen starter kl- 08.00 og slutter normalt kl 18.00. Men bare rolig – der er masser af pauser i løbet af dagen.
Og så vi jo en hulens masse valgfag, så du sammensætter helt selv dit skema efter, hvad DU synes er mest spændende.

Valgfag på Agerskov Ungdomsskole

Hvor mange valgfag er der på Agerskov Ungdomsskole?

Vi tilbyder +40 valgfag, og de fleste valgfag vælges for et halvt år ad gangen. 

 

Se valgfagsoversigten her.

Hvor mange valgfag kan jeg vælge?

Op til 8 valgfag. Du vælger valgfag for 6 måneder af gangen- (med undtagelse af enkelte fag – læs mere om alle fagene på valgfagssiden) 

Hvornår skal jeg vælge valgfag?

Du skal vælge valgfag første gang lige inden sommerferien før du starter, og anden gang inden jul.

Får jeg alle mine valgfagsønsker opfyldt?

Som udgangspunkt ja, meeeen vi kan altså ikke love det 100%. Der er en masse skemamæssige ting der skal gå op (det er utroligt kedeligt, det ved vi)

Hvis jeg fortryder et valgfag - kan jeg vælge om?

Ja, det kan du. Vi ønsker at alle vores elever får det bedst mulige år, mens de er hos os. Derfor synes vi ikke at det giver mening at tvinge nogen til at have et fag i 6 mdr. som de ikke gider have.

Økonomi og indmeldelse

Hvad koster et efterskoleophold?

Det varierer alt efter dine forældres indkomst, og hvor mange I er i husstanden derhjemme. Men som tommelfingerregel, så får man mere støtte fra staten, jo lavere den samlede husstandsindkomst er. 

Læs mere her

Hvor mange lommepenge, kan jeg forvente at bruge?

Du skal faktisk ikke bruge nogen. Men en is ved Spar købmanden kan måske friste. Alt mad er inkluderet i prisen, så det er kun lidt ekstra snoller, cola, chailatte eller chips du skal bruge dollars til.
Derudover er det altid rart at have lidt penge med, når vi tager ud at rejse – en kop varm kakao på en skitop er altså guld værd.

 

Hvad koster de forskellige rejser?

Skituren og rejsen i efteråret er med i din betaling. 

Derudover har vi nogle valgfagsrejser.

Dykkertur til Maldiverne / Sydafrika: omkring 12.000kr.

Svømmetur til Miami: omkring  12.000kr

Fodboldtur til spanien: omkring 7500kr

Er der plads?

Lige nu har vi få ledige pigepladser og venteliste for drenge til skoleåret 22/23. Vi har plads igen fra skoleåret 23/24, men du skal måske ikke vente alt for længe med at melde dig ind.

Har I optagelsesprøver for at kunne komme ind? 

Nej – det har vi ikke. Vi kan ikke alle være den skarpeste kniv i skuffen, være den stærkeste eller smukkeste i klassen. Og det gør heller ikke noget. På Agerskov Ungdomsskole er der plads til alle. Så længe du engagerer dig og gør dit bedste, så er alle glade. 

Hvordan beregner jeg prisen for et efterskoleophold?

Så – nu skal du holde tungen lige i munden. For det kan godt blive en smule langhåret. Men i sidste ende er det jo også dine forældre, der kommer til at stå for betaling osv. 

 

Men som udgangspunkt beregnes prisen ud fra husstandens indkomst to år før skolestart. Dernæst tages øvrige børn i husstanden i betragtning. Du kan beregne den eksakte pris for et efterskoleår på Agerskov Ungdomsskole via efterskoleforeningens prisberegner. Læs mere her

 

Husk – at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende tilmelding.
Læs mere her

Praktisk

Har I noget imod, at jeg tjekker Instagram i skoletiden?

Mobilen er på værelsesgangen du bor på og du må have dem med udenfor skolen på udflugt. Men den skal ikke med til undervisning, måltider eller på fælles områder. 

Insta kan du tjekke i pausen, på Ipaden, så du klarer dig nok lige uden mobilen.

Vasker I mit tøj?

Desværre! Det kunne ellers være lækkert, hvis vi gjorde. Men frygt ej – vi har fremragende vaske-faciliteter, så du kan trække et par rene underbukser på hver eneste dag. Hvis du ikke før har rørt en vaskemaskine, så bare rolig. Vi skal nok hjælpe dig godt i gang. 

Må drenge og piger være sammen?

Ja, de bor bare ikke sammen. Du må komme på modsatte køns gang, når der er åbent efter aftensmaden. I løbet af dagen er der kønsopdelt og plads til at kunne færdes uden nogen af modsatte køn kommer på besøg. Der er plads til privatliv. Skolearbejdet kan man lave på skolens andre fælles områder og i klasserne. 

Får jeg en kontaktperson, når jeg starter?

Ja, du får en lærer, som er din kontaktperson, og som har samtaler med dig løbende og sørger for at hjælpe dig med at få et godt efterskoleophold. I er en mindre gruppe af samme køn, som har samme kontaktlærer. I bliver et kontakthold. Hver uge har man k-gruppe møde med jeres k-lærer. I skal på udflugt med jeres k-lærer og venne k-gruppe og lærer i starten af skoleåret. 

Hvordan ser fordelingen mellem drenge og piger ud?

Det varierer fra år til år. Men det ender som oftest med en fordeling, der hedder 50/50

Forsikring

Jeg er forsikringsmægler på skolen, og vil her kort orientere jer lidt om, hvad I skal huske vedr. jeres forsikringer.

Elevens genstande er ikke omfattet af skolens forsikring, det hører ind under jeres private indboforsikring, så selv om det er på skolen, skaden sker, så er det jeres private indboforsikring, der skal behandle skaden.

 Skolen har ingen ulykkesforsikring som omfatter eleverne, så det er vigtigt, at I som familie har tegnet ulykkesforsikring for børnene.

Der er jo en del rejser i løbet af skoleåret. Det er vigtigt, at I som forældre har tegnet rejseforsikring, som omfatter jeres barn på skolen. Skolen har ikke tegnet forsikring for eleverne.

Det er vigtigt, at rejseforsikringens geografiske område er hele verden og den skal dække ved sport eks. skiløb – svømning – dykning mv.

 Skolen har tegnet ansvarsforsikring for deres ansatte, hvis de pådrager dem noget ansvarspådragende.

 

Venlig Hilsen Peter Aaskov

Forsikringsmægler

Kystvejen 6, Anslet

Kom på besøg - book en rundvisning