Besøgsven

Bliv besøgsven

Vil du gerne lære dig selv og en anden bedre at kende og gøre en stor forskel for en, der har brug for en ven?

Hvem vil ikke have en ny ven?

Socialt, afslappet og hyggeligt

Det er altid rart at lære et andet menneske at kende, og det føles altid rart, når man kan hjælpe en anden. Hver gang du møder en anden, kommer du i kontakt med et helt liv og en anden historie, som du kan lære af. Som besøgsven besøger du nogle, der har en lang og spændende historie bag sig og som vil være lykkelig for at høre om dig. Og dét kan altså også være en fantastisk oplevelse.

Vi besøger Agerskov Friplejehjem, hvor du lærer et ældre menneske at kende, i en afslappet og social sammenhæng. I går måske en tur, spiller lidt brætspil, spiser kage, eller også hænger I måske bare ud og snakker lidt om verden. Det er ikke så forpligtende – men det gør en kæmpe forskel for den ældre, som slipper væk fra ensomhed og bliver glad for dit besøg. Det er en time, som du vil blive rigtig glad for at have brugt i deres selskab.

Hvad oplever du som besøgsven?

Det, du oplever, er faktisk mest op til dig og din ven. Hvordan I fordriver tiden, må I nemlig selv bestemme. Vi lover dog, at det, du personligt vil opleve, er glæden ved at møde en anden slags ven, en der lytter og svarer og som har et helt andet perspektiv på verden. Du vil gøre en stor forskel og opleve glæden ved at give lidt af dig selv til en, der virkelig har brug for det. Og husk – det er en andens bedstemor eller bedstefar, som også selv engang har oplevet alt det, du selv går igennem.

Hvad vi laver, når vi er på besøg: 

  • Snakker om nyt og gammelt
  • Spiller spil på kryds og tværs
  • Går en tur, hvis vejret er til det
  • Giver plads til forskelligheder
  • Favner hinanden

Hvor mange timer om ugen?

Du vil være besøgsven i 1 time om ugen, og valgfaget forløber over et halvt skoleår.

Vi er de aldre, vi er gamle

Selvom du er ung, har du en historie, som er værd at fortælle. Forestil dig at have levet hele dit liv 5-6 gange og have en million historier – ville du ikke gerne have èn at fortælle dem til? Sådan er der mange ældre, der har det. Deres kroppe er ikke ligeså spændstige som din, men det betyder ikke, at der er stille i førerhuset – eller at de ikke kan være virkelig sjove og hyggelige. Med dit selskab og et smil kan du blive ugens højdepunkt for en ældre mand eller dame, som vil glæde sig til at høre om din uge og de hemmeligheder du vil dele.

Vi oplever på AU, at vores elever, som besøger det lokale friplejehjem, får en fantastisk oplevelse ud af det. Vi oplever også, at de ældre, som også er en andens mormor, morfar, oldemor eller oldefar, får en helt fantastisk mulighed for at høre et ungt menneskes syn på verden. Det er svært ikke at lære noget nyt, når man er i selskab med meget erfaring, men det er også svært for de ældre, ikke at lære noget nyt af dine. Og de elsker det ligeså meget, som du vil. 

MØD UNDERVISERNE I BESØGSVEN

Helle Hansen

Send E-mail

Kom på besøg - book en rundvisning